Het verhaal van Tins

img_4577

Tins heeft een lekker leventje op Curaçao met zijn gezinnetje. Waarbij zijn omgeving wel had opgemerkt dat Tins een aantal zaken niet zo goed onder controle had, maar dat was op Curaçao makkelijk te compenseren. En dan slaat het noodlot toe. Zijn vrouw, die met haar salaris het stabiele inkomen binnen brengt, raakt haar inkomen kwijt doordat het verzorgingshuis waarin ze werkt failliet gaat.

Als Tins verteld wordt dat hij in Nederland makkelijk werk zal kunnen vinden stapt hij op het vliegtuig en komt hij naar Nederland, vastbesloten om werk te vinden zodat hij zijn gezin kan onderhouden. Maar dan blijken alle regels en procedures in Nederland toch een stuk ingewikkelder dan hij had gedacht. Tins krijgt er geen grip op en dat levert veel stres op. Het Nederlandse verkeer is ook nog een stuk drukker dan hij gewend is. In korte tijd krijgt hij drie ongelukken.

In 4 verhalen kan je lezen hoe zijn beperking wordt herkend en wat er voor nodig is om Tins en zijn gezin weer op de rit te krijgen:

Tins 1: ‘Mijn hoofd doet het niet meer!’

Tins 2: Het beloofde land

Tins 3: In zeven sloten tegelijk

Tins 4: Alle ballen weer in de lucht

Een fijne en intensieve samenwerking tussen de verschillende organisaties heeft ervoor gezorgd dat de gezinsleden weer verder kunnen met de minimale inzet van professionele hulpverlening, wel op gescheiden wegen.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s