Het verhaal van Annet

img_4575-1

Annet is een jonge vrouw met een verstandelijke beperking die lange tijd in een situatie heeft gewoond waar er veel misbruik van haar is gemaakt. Diverse collega’s van verschillende organisaties hebben geprobeerd haar uit deze situatie te krijgen, maar zonder succes. Het lukte Annet niet de aangereikte hand aan te pakken en zelf de stap over de drempel te nemen. Tot op een dag de stoppen in haar hoofd door sloegen. Een moment waarop er geen discussie meer te voeren was of ze zelf in staat was de juiste beslissingen te nemen of niet. Het nemen van beslissingen moest en kon nu eindelijk van haar overgenomen worden.

Daar begint de weg om een plek voor haar te vinden waar ze wel veilig is en de juiste ondersteuning kan krijgen. Gelukkig hebben mijn voorgaande collega’s al wel een basis kunnen leggen en is er al wel een indicatie voor langdurige zorg. En al snel blijk Annet ook een enorme beschermende eigenschap te bezitten. Als mensen Annet zien en haar verhaal horen is er direct een grote bereidheid en vastbeslotenheid om haar te helpen en haar te beschermen. Iets wat haar vroeger blijkbaar niet voldoende heeft kunnen beschermen.

Hoe het proces naar de juiste hulp en de juiste plek verlopen is kunt u hier lezen vanaf het moment dat ik haar aanmelding oppakte tot het moment dat het grootste werk er voor mij op zat.

Annet 1: Storm in d’r hoofd!

Annet 2: De terugplaatsgarantie

Annet 3: Hordelopen

Annet 4: Één lach

Inmiddels kan ik u melden dat het heel goed gaat met Annet. Ze lacht al een stuk meer en kijkt steeds vaker met opgeheven hoofd de wereld in. Ze begint steeds sterker in haar schoenen te staan en haalt ook steeds vaker grapjes uit. Vanuit een plek met intensieve behandeling heeft ze door kunnen stromen naar een plekje voor beschermd wonen die goed bij haar past en waar ze kan blijven. Ze is daar druk bezig een veilig thuisplekje te creëren. Ze heeft mensen om zich heen die om haar geven en he beste met haar voor hebben. Dit zijn voornamelijk nog professionals. Een eigen netwerk opbouwen zal lastig blijven voor Annet.

Het moge duidelijk wezen dat ik dit niet alleen voor elkaar had kunnen krijgen. Met dank aan iedereen die heeft meegedacht, meegevoeld, mee geregeld en mee gebeld heeft. Door onderling hard met elkaar te zoeken naar mogelijkheden en kansen is het gelukt om de regels en regelingen die er zijn zo in te zetten en daar waar nodig anders te benaderen dat Annet ook weer vooruit kan.

Het was in de eerste instantie hard nodig om wat schuttingen naar beneden te halen. Maar na veel praten kreeg iedereen wel door dat het het beste werkt om dat te doen wat je vanuit je eigen organisatie het beste kan bijdrage. En dat al die bijdragen samen tot een goed resultaat kunnen leiden. Het resultaat is dan ook voor iedereen dubbel zo bevredigend, juist omdat we het samen hebben bereikt.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s